Bölümümüz Öğretim Üyesinin Teknofest Başarısı

Bölümümüz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan, doktora tezi kapsamında danışmanı Doç. Dr. Erhan AKDOĞAN ile birlikte geliştirdiği aynı anda hem teşhis koyup hem de tedavi yapabilen yapay zeka tabanlı robotik sistem "DIAGNOBOT" ile Teknofest İstanbul’da ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler - Sağlık’ kategorisinde birinci oldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest İstanbul’da Bartın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Emin Aktan’ın geliştirdiği rehabilitasyon robotu birinci oldu. Aktan’a ödülünü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sn. Fuat Oktay verirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa Varank ise ‘diagnobot’ hakkında bilgiler alarak, tebriklerini iletti.
  • IV. Ar-Ge Proje Pazarı Başvuruları Başladı

• Üniversitemizden Tarihi Bir Hamle